Ellis & Bernie – het verhaal

Dit is het verhaal van Ellis en Bernie, tegen de achtergrond van Hitler aan de macht, de bezetting van Nederland en de Jodenvervolging. Lengte: 33:45 min.

Op bezoek bij Ellis

Een mooi filmportret over Ellis-Lehman Cohen Paraira, waarin ze terugkijkt op haar relatie met Bernie en ingrijpende gebeurtenissen tijdens de oorlog. Opgenomen in 2014 in Jeruzalem. Lengte: 7 min.

Oorlogsarchief Rode Kruis

Tweedejaars vmbo-leerlingen van het Roemer Visscher College bezoeken het oorlogsarchief van het Rode Kruis in Den Haag. Ze zijn op zoek naar meer informatie over Bernie Spier en zijn familie. Lengte: 3.30 min.

Bij het bankje van Ellis en Bernie

Tweedejaars vmbo-leerlingen van het voormalige Aloysius College uit Den Haag bezoeken het bankje van Ellis en Bernie in Scheveningen. Hoe voelt het om op ‘hun’ bankje te zitten? Lengte: 2.30 min.

Onderduiken in Bennekom

Geschiedenisdocent Kees Heitink vertelt over de vele joden, waaronder Ellis en haar familie die zich in de oorlog in Bennekom schuil hielden. Waarom zaten hier zoveel onderduikers en waar verstopten ze zich? Lengte: ?

Skypen met Ellis

Chaja van Emde Boas en Juliën Lubeek vertolken de rol van Ellis en Bernie in de korte film. Tijdens een Skype gesprek in oktober 2015 maken ze kennis met de echte Ellis, ‘grand old lady’ van 91 jaar en woonachtig in Jeruzalem. Lengte: 5 min.